Què és el projecte FemTalent

L’”Estudi per conèixer la realitat empresarial i laboral de les empreses” que va desenvolupar la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT) al desembre de 2009 va donar pas a l’Enquesta FemTalent, dirigida a fer una primera aproximació a les barreres i oportunitats que troben les 379 treballadores de la XPCAT en el desenvolupament de les seves carreres professionals, i a diagnosticar quines són les necessitats, els reptes i les possibles estratègies per millorar la seva posició professional.

Gràcies als resultats que ofereix l’enquesta és possible acostar-se a la valoració que fan les dones de la seva situació laboral i a les principals demandes que identifiquen per progressar professionalment en els àmbits de la ciència, la innovació i la tecnologia, sectors d’oportunitat per a l’ocupació d’avui i de demà.

Projecte FemTalent, una iniciativa pilot

D’aquesta enquesta va sorgir el 2009 el projecte FemTalent, una iniciativa pilot innovadora sobre la igualtat d’oportunitats promoguda per la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT), amb la direcció de 22@barcelona i la col•laboració tècnica de l’empresa ENRED Consultoría. Té el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i del Fons Social Europeu, en el marc dels Projectes Innovadors del Departament de Treball.

L’objectiu principal de FemTalent és potenciar la presència i el paper professional de les dones, posar en valor tot el seu talent i mostrar-lo a la societat, i convertir els Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya en un espai de referencia en matèria d’igualtat.

FemTalent desenvolupa actuacions adreçades a reforçar el perfil tècnic i directiu de les dones que treballen en la XPCAT, i impulsa accions que generin massa crítica i visibilitat per reforçar la seva capacitat de lideratge transformador, incidint en el paper que poden exercir com a motors d’igualtat: el portal web www.femtalent.cat, la creació del directori fembook i l’enquesta femtalent.

Al llarg dels propers mesos anirem informant de les principals conclusions de l’enquesta FemTalent, i compartirem diversos esdeveniments i un congrés FemTalent per finals de novembre, en que avançar amb aquest tema prioritari per la societat.

Idees clau

  1. Manquen professionals qualificats en l’economia i la societat del coneixement en que es requereixen unes capacitats i habilitats que s’identifiquen amb característiques atribuïdes tradicionalment al rol femení.
  2. Les professions que es generen en l’economia del coneixement contribueixen al desenvolupament econòmic i social i són una oportunitat per a la igualtat entre dones i homes.
Aquesta entrada s'ha publicat en FemTalent, General, XPCAT i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Què és el projecte FemTalent

  1. Retroenllaç: I Fòrum Femtalent | blog.fem.talent

  2. Retroenllaç: Jornada d’actualització en xarxes socials per dones professionals III | blog.fem.talent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>