Les claus del canvi per ser dona directiva

Dilluns, 26 de setembre es va iniciar a EADA el curs “Dones directives als Consells d’Administració” que dóna, en 80 hores lectives, les claus perquè les dones passin a formar part dels Consells de Direcció de les empreses. Les alumnes són 35 dones de tot Catalunya seleccionades d’entre més dels 100 Currículums enviats. El curs és gratuït.
A Catalunya, la presència de les dones en òrgans de govern empresarials és encara molt minsa, segons dades de la Càmara de Comerç de Barcelona i del diari Econònic Expansión, se situa al voltant d’un 9%. És per aquesta raó per la que una de les jornades més esperades del curs és la que tindrà lloc en un Consell d´Administració dins de d’alguna de les  empreses que configuren la XPCAT.

Una de les jornades més esperades tindrà lloc en un Consell d´Administració d’alguna de les empreses de la XPCAT

Les sessions han estat estructurades entorn a 4 mòduls impartits majoritàriament per dones que donen les claus del canvi de rols i es preveu que en el segon mòdul: “Dones en posició de lideratge” hi hagi una activitat OUTDOOR que tindrà lloc al Campus d’ EADA Collbató on es durà a terme una simulació metafòrica de presa de decisions, auto-lideratge i reforçament d’ equip.

La resta de sessions, versarà sobre temes d’”Estratègia empresarial i finances” (3a sessió) i d’”Internacionalització, innovació i inversió” (4a); amb una metodologia oberta a discussions, casos pràctics i experiències de totes les  participants.

Una de les impulsores i seguidores de la teoria de “trencar el sostre de vidre” és Viviane Reding, la primera Vicepresidenta de la Unió Europea qui ja va expressar, al mes de març del 2011, la seva intenció d’imposar quotes regulades si les grans empreses no incorporaven més dones als seus Consells d’Administració.

Viviane Reding, la primera Vicepresidenta de la Unió Europea, va expressar la seva intenció d’imposar quotes regulades

Des del curs, FemTalent i EADA pretenen impulsar el talent femení, ajudant a que les dones situades per “sota” del “sostre de vidre”, el “trenquin”,  tot adquirint rellevància a l’hora de prendre decisions importants en el sí de l’empresa.

“En total, 35 dones amb trajectòries diverses, amb uns currículums admirables, amb formació i experiència, i el més important, amb una actitud positiva, lluitadora i emprenedora. 35 dones que bé podrien formar part de consells d’administració un cop s’acabi el programa”. Alicia Romero va començar el programa “Dones directives al Consell d’Administració”

Aquesta entrada s'ha publicat en FemTalent i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Les claus del canvi per ser dona directiva

  1. Retroenllaç: Inauguració I Fòrum FemTalent | blog.fem.talent

  2. Retroenllaç: blog.fem.talent

  3. Retroenllaç: Som estratègiques? | blog.fem.talent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>